Demokas Myanmar, vruchtgroenten

Zes Nederlandse bedrijven, actief in de tuinbouw, hebben met Duits ontwikkelingsgeld een demonstratiekas in Myanmar opgezet.

De subsidie komt van de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, onderdeel van het Duitse departement van economische zaken.
Dat het project geen Duitse deelnemers heeft, maakte voor het Duitse ministerie van economische zaken niets uit. De ontwikkeling van Myanmar van belang.

De Nederlandse participanten zijn Larive International, Rijk Zwaan, Koppert, Priva, VEK Adviesgroep en Delphy. De kas levert al tuinbouwproducten aan City Mart, de grootste supermarktketen van het land. Export naar de buurlanden China en India wordt niet uitgesloten.

VEK Adviesgroep was van begin tot eind bij dit turnkey project betrokken. Samen met de projectpartners is een multifunctionele kas ontworpen en geleverd welke is voorzien van een voor Myanmar uniek klimaat- en irrigatiesysteem.  De kas en installaties moeten de teler in staat stellen om diverse hoogwaardige vruchtgroenten te telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en zo zuinig mogelijk gebruik van water en meststoffen.

Myanmar, Heho

vruchtgroentengewassen

ca. 3,000 m2 teeltkas

geintegreerd

2015-2018;
masterplan, ontwerp, turnkey levering