Logo VEK adviesgroep 2000-1600

VEK ontwerpt en begeleidt bij de realisatie van wereldwijde glastuinbouwprojecten.

Heeft u nieuwbouwplannen of overweegt u reconstructie van uw huidige bedrijf?
VEK kan u assisteren bij allerlei zaken die nodig zijn bij de realisatie van uw kassencomplex.

Waar te beginnen?

Er is altijd vraag naar groenten en bloemen! Dit betekent echter niet dat het bouwen van een kas en het telen van een gewas voldoende is om een succesvol bedrijf neer te zetten. Er zijn veel beslissingen te nemen, keuzes te maken en strategische en technische vragen te beantwoorden.

Heeft u een bouwplannen, maar twijfelen financiers aan de economische haalbaarheid? VEK beoordeelt uw plan en zet dit om in een solide en realistische optie als basis voor een haalbaarheidsstudie of business plan. Met onze expertise, suggesties en gedetailleerde berekeningen kan VEK uw project helpen realiseren.

VEK en duurzaamheid

Om tegemoet te komen aan de vraag naar kwalitatief hoogwaardige groenten, moet u ervoor zorgen dat er veilig en duurzaam geproduceerd wordt door de best bewezen teelt- en verwerkingsmethode toe te passen en door het gebruik van hulpbronnen tot een minimum te beperken. Uiteraard betekent dit minimale water- en kunstmestsporen in uw hydrocultuur en op het gebied van voedselveiligheid dient u zich te houden aan de nieuwste hygiënische en sanitaire voorschriften. Minimale CO2-uitstoot kan worden bereikt door de lokale consumptie van producten (‘local-for-local’) en het gebruik van lokaal beschikbare hulpbronnen, zoals geothermische energie, restwarmte van elektriciteitscentrales, industriële complexen of biomassa industrie.

Als u plannen heeft om een glastuinbouwgebied te ontwikkelen, kan VEK u ook helpen bij ontwerp en uitvoering van de infrastructuur die nodig is voor de ontwikkeling of herstructurering van tuinbouwgebieden.

Vraag het de VEK specialisten!

Er zijn maar weinig kwekers die vaak genoeg een kas bouwen om voldoende ervaring op te doen. De overgrote meerderheid bouwt slechts één keer in hun leven een nieuw productiebedrijf. En dan moet het ook goed gebeuren!
Voor de VEK-specialist is het dagelijkse routine. Ieder van ons ontwerpt en bouwt minstens vier kasprojecten per jaar! Maak dus gebruik van VEK’s expertise op het gebied van projectmanagement, zoals het vaststellen van de haalbaarheid van een lay-out, het gedetailleerde ontwerp van alle systemen, kostenramingen, aanbestedingen, toezicht tijdens de bouw, en de definitieve oplevering en afhandeling namens u!

Geschiedenis van VEK

Al meer dan 45 jaar is VEK Adviesgroep betrokken bij de opzet van nieuwe kassencomplexen over de hele wereld. VEK heeft ruime ervaring in het op uw eisen afstemmen van kassencomplexen en heeft gedetailleerde kennis van alle systemen die nodig zijn in sierteelt- en groenteproductiebedrijven en onderzoekskassen, zoals koeling, scherming, watertechniek, verwarming, CO2, de toepassing van laagwaardige industriële warmte in semi-gesloten kassen etc.

VEK ’s klanten

Gevestigd in Nederland, biedt VEK haar diensten aan zowel internationale als binnenlandse klanten aan. VEK ’s klantenbestand bestaat uit particuliere kwekers, groothandel en detailhandel, toeleveranciers, commerciële banken en institutionele investeerders.

VEK op Twitter (NL)

Het laatste nieuws vindt u op @vekadviesgroep

Stel uw vraag:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail adres (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Gaarne contact opnemen via Onderwerp

Bericht