VEK zoekt een Project Engineer Kas Installaties

Organisatie

VEK Adviesgroep is een internationaal opererend advies- en engineeringbureau gespecialiseerd in tuinbouwkassen. Onze diensten spitsen zich vooral toe op ontwerp en realisatie van complexe en complete tuinbouwprojecten. We zijn al jaren betrokken bij de opzet van nieuwe kassencomplexen over de hele wereld. Onze filosofie is om een effectieve kas te ontwerpen en realiseren met inbegrip van alle installaties voor het kostenefficiënt produceren van bloemen, planten, groenten en uitgangsmateriaal.

VEK staat voor professionele en praktische advisering aan ondernemers, organisaties en overheden die direct en indirect in de tuinbouw actief zijn. Wij bieden afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving, waarin een team van enthousiaste collega`s een gezamenlijk doel nastreeft. We werken in een klein team met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Om met ons bedrijf bij de wereldtop te blijven behoren, is uitbreiding van ons team noodzakelijk. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste en dynamische mensen die project engineering en project management een uitdaging vinden. Zoek jij een nieuwe baan met veel zelfstandigheid waarbij reizen onderdeel van je functie is? Meld je dan bij ons!

Functieomschrijving

Als Project Engineer Kas Installaties ben je in de lead bij het ontwerpen en begroten van alle installaties bij onze nationale en internationale tuinbouwprojecten. Tijdens de ontwerpfase werk je samen met ons techniek team en ben jij de specialist op het gebied van klimaat- en energievraagstukken, luchtbehandeling, belichting, irrigatiesystemen etc. met als doel de complexere projecten vorm te geven. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande maar state-of-the-art technieken. VEK ontwerpt géén nieuwe systemen en technieken. De uitdaging zit in het puzzelen met diverse technieken en het vinden van de ideale mix van installaties in en om de kassen met als doel dat ieder project optimaal kan renderen op zowel technisch als economisch gebied! In navolging op het ontwerpproces, werkt de Project Engineer Kas Installaties deze verschillende installaties uit tot op een niveau dat aannemers en installateurs hun offerte kunnen opstellen. De Project Engineer Kas Installaties moet in staat zijn om zelfstandig met zowel klant als aannemers en leveranciers te sparren op de technische aspecten maar ook om te onderhandelen op commerciële aspecten.

Werkzaamheden

De Project Engineer Kas Installaties wordt geacht zelfstandig uitvoering te geven aan onderstaande werkzaamheden:

 • Technisch uitwerken van project ontwerp tot bestekken en technische specificaties;
 • Opstellen van projectbegrotingen en operationele kostenberekeningen;
 • Opstellen van een projectplanning en zorgen voor voortgang project conform planning;
 • Aanvragen van offertes bij diverse leveranciers;
 • Plegen van overleg met klanten en leveranciers omtrent aanbiedingen en prijzen;
 • Bijhouden van ontwikkelingen en innovaties binnen het vakgebied

Functie-eisen

 • Afgeronde technische opleiding (HBO werktuigbouwkunde, energietechniek of vergelijkbaar);
 • Ervaring in vergelijkbare functie met internationale projecten is een pre;
 • Affiniteit met de glastuinbouwsector en -techniek;
 • Fulltime beschikbaar;
 • Bereidheid om internationaal te reizen;
 • Communicatief sterk, gefocust op resultaat;
 • Goede kennis van softwarepakketten, zoals Word, Excel en Powerpoint;
 • Ervaring met tekenpakketten zoals Autocad is een pre;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Interesse?

Voel je je aangetrokken tot geboden functie, stuur dan je motivatie met curriculum vitae per mail naar info@vek.nl t.a.v. Monique Treffers

VEK Adviesgroep BV – Jupiter 433 – Honselersdijk – 0174-389666