Looije Tomaten Naaldwijk, Tomaat

Locatie Nederland, Westland
Teelt Tomaten
Kas 66.000 m2 productiekas
Hal 1.780 m2 technische ruimten met kantine en kantoren
WKK 4,4 MW-e
Advisering 2005-2006;
ontwerp, vergunningen, subsidies, bestekken, aanbesteding, contractfase
Start bouw Voorbereiding in 2005, bouwperiode 2006
Start teelt 2006

Looije Tomaten Naaldwijk, Tomaat

Een ultramodern tuinbouwcomplex voor de jaarrond productie van tomaten moest in zeer korte tijd en in een zeer complex reconstructiegebied worden gerealiseerd. Het bedrijf werd uitgerust met alle benodigde technische installaties, zoals assimilatiebelichting, gecombineerde warmte/krachtcentrale, warmtebuffer en bedrijfsruimte met kantoren, kantine etc. De technische adviseurs van VEK hebben het gehele proces begeleid, van technisch ontwerp tot en met realisatie. VEK was verantwoordelijk voor het ontwerp van de hal, kantoorgebouw (toiletten, kantoren, kantine, kleedruimte), kas en installaties, inclusief ketelhuis. Het project omvatte tevens de plaatsing van een WKK van 4,4 MWe.

Het perceel werd zo ingedeeld dat later eventueel een sorteer- en verpakkingscentrum kan worden gerealiseerd. Onderdeel van het reconstructieproject was aansluiting op de toekomstige snelweg, zodat het bedrijf en het sorteer- en verpakkingscentrum in de toekomst optimaal bereikbaar is.

Bezoek het project in Google Maps