Gebiedsontwikkeling Wales, VK

Locatie Verenigd Koninkrijk
Gebied Wales
Oude situatie agrarisch gebied
Nieuwe situatie ca. 30 ha nieuw glastuinbouwgebied
Advisering 2008;
haalbaarheidsstudie, ontwerp, advisering op het gebied van energie-infrastructuur & aanpassingen energiecentrale

Gebiedsontwikkeling met restwarmte en CO2 in Wales, VK

VEK Adviesgroep was betrokken bij de opzet van een business plan voor de realisatie van een kassencomplex voor groenten. Het projectidee was om 4 units van elk circa 7 hectare in Wales, Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen. Het project was uniek in het Verenigd Koninkrijk vanwege het energieconcept; warmte, energie en CO2 zouden worden geleverd door een naburige energiecentrale. In het businessplan is het projectconcept uitgewerkt in een marketing plan, technisch plan, energieplan, organisatieplan, logistiek plan, productieplan en een financieel plan, inclusief haalbaarheidsstudie.

De rol van VEK Adviesgroep was om de voor de hand liggende doordachte ideeën en ambities om te zetten in een goed onderbouwd businessplan. Het accent van de werkzaamheden van VEK lag op de ontwikkeling van het totale plan, met de nadruk op de marketingaspecten, logistieke aspecten, technische aspecten en organisatorische aspecten van het project.