Koornstra & Co., Agrologistiek

Locatie Nederland, Westland
Bedrijfsactiviteit Sorteer- en distributiecentrum
Hal 9.600 m2 bedrijfhal
Kantoor 1.800 m2 boven de bedrijfshal
Advisering 2001-2003;
ontwerp, vergunningen, bestekken, aanbesteding, projectbegeleiding
Start bouw 2002
Oplevering 2003

Koornstra & Co, Agrologistiek

Het agrarisch logistiek centrum (ALC) van Koornstra & Co. Reputation is als sorteer- en expeditie-centrum ontwikkeld voor verwerking van aardappelen, groente en fruit. In het gebouw vindt het schonen, sorteren, controleren en verpakken grotendeels geautomatiseerd plaats. De producten worden opgeslagen in grote koelcellen.

De laad-/losruimte met docksluizen heeft een vrije overspanning van ca. 20 meter, waarboven het kantoor is gesitueerd. Het hoog gelegen kantoor, met een oppervlakte van 1.800 m2, kijkt uit over de 20 docks én over de A20 snelweg. Dit zorgt enerzijds voor een scheiding tussen het logistieke centrum en het kantoor, anderzijds is het gebouw één geheel door kleur- en materiaalgebruik. Het gebouw is ontwikkeld naar de laatste inzichten van logistiek en hygiëne.

Deze diashow vereist JavaScript.