Bruinen & Zn., Chrysanten

Locatie Nederland, Westland
Teelt Chrysanten
Kas 55,000 m2 kassen
Hal 1.000 m2 bedrijfsruimte en technische ruimten met kantoren en kantine op de 2e verdieping
WKK 2 WKK, 3,44 MW-e
Advisering 2007-2008;
ontwerp, vergunningen, subsidies, bestekken, aanbesteding, projectbegeleiding
Start bouw 2007
Start teelt 2008

Bruinen & Zn., Chrysanten

De firma Bruinen & Zn., bestaande uit vader en vier zonen, had plannen het bestaande chrysantenbedrijf te renoveren en uit te breiden tot ca. 5,5 ha. Wegens de traag verlopende voorbereidingen (hoofdzakelijk bestaande uit vergunningsaanvragen voor de kas bij de gemeente, en voor vervangend water bij Delfland) is VEK benaderd om alle activiteiten over te nemen en te coördineren. Behalve het coördineren van de vergunningaanvragen, was de taak van VEK het helpen maken van keuzes tijdens de uitwerking van het voorontwerp van het type kas, de hal en de installaties, de lay-out van het kantorenblok, het verwarmingssysteem, de gietwaterinstallatie, de elektrische installatie, scherm, betonwerken. Verder was VEK betrokken bij de bestekfase en aanbesteding alsmede planning, bouwbegeleiding en oplevering.

Bezoek het project in Google Maps

Deze diashow vereist JavaScript.