Rijk Zwaan, R&D

Locatie Nederland, Westland
Teelt R&D, locatie Breeding
Kas ca. 5.670 m2 vervanging onderzoekskas
Hal ca. 1.670 m2 bedrijfshal met zaadkluis, klimaatruimten en, op de 2e etage, werkruimte, kantine en kantoren
Duurzaam Warmte-koude opslag voor bedrijfshal
Advisering 2009-2011;
ontwerp, vergunningen, bestekken, aanbesteding, project management
Start bouw 2010
Ingebruikname 2010 (kas)
2011 (verpakkingsgebouw met kantoren)

Rijk Zwaan, R&D

In voorgaande jaren zijn diverse kassen van de opkweekafdeling vervangen. De laatste fase omvatte de sloop van de overgebleven onderzoekskassen en bedrijfshal en de nieuwbouw van kassen, technische ruimten, verpakkingsruimte met kantoren en werkruimten op de 2e verdieping.

VEK Adviesgroep was verantwoordelijk voor het ontwerp voor de hal, het kantoorgebouw (toiletten, kantoren, kantine, kleedruimte) en de verwerkings- en verpakkingsruimte. VEK heeft de aanvraag van de benodigde vergunningen verzorgd en had de supervisie over het gehele proces, inclusief planning, ontwerp (architectuur), engineering, bestekfase en aanbesteding.

Bezoek het project in Google Maps

Deze diashow vereist JavaScript.