Prominent Groeneweg II, Tomaten

Locatie Nederland, Westland
Teelt Tomaten
Kas 93.000 m2 productiekassen met technische ruimten
Hal 2.500 m2 bedrijfsruimte
WKK 2,4 MW-e in 2006; 3,0 MW-e extra in 2010
Advisering 2005-2007;
turnkey, ontwerp, vergunningen, subsidies, bestekken, aanbesteding, projectbegeleiding
Start bouw 2006
Start teelt 2006

Prominent Groeneweg II, Tomaten

Na de realisatie van de eerste productielocatie aan de Groeneweg, heeft Telersvereniging Prominent opnieuw gronden aangekocht voor een nieuwe, zelfstandige productielocatie aan de Groeneweg. Op deze nieuwe productielocatie werd wederom een hypermodern complex neergezet naar de laatste stand der techniek. Een van de belangrijkste vernieuwingen was de uitvoering van 3,3 hectare als Semi Gesloten Kas – een geconditioneerde kas met koude- en warmteopslag. Installaties omvatten o.a. airco units in de kas (koeling, verwarming, bevochtiging), warmtepompinstallatie (2x 1.400 kW), WKK (5.4 MW-e), aquifer (capaciteit 185 m3/hr).

VEK was betrokken bij ontwerp en projectmanagement van het totale kassencomplex, in samenwerking met een derde partij voor de aquifer en het ontwerp van de warmtepomp.

Deze diashow vereist JavaScript.