Gebr. Valstar, Calathea

Locatie Nederland, Midden-Delfland
Teelt Calathea
Kas 34.000 m2 productiekassen; 5.800 m2 verwerkingsruimte met 2e teeltlaag
Hal 7.400 m2 verpakkingsruimte met 2e teeltlaag
WKK 1,1 MW-e in 2006
Advisering 2001-2002;
ontwerp, vergunningen, bestekken, aanbesteding, projectbegeleiding
Start bouw 2001
Start teelt 2002

Gebr. Valstar, Calathea

Griekse architectuur in Westland
Er was een kavel en er was een volledig geautomatiseerd teelt- & afleversysteem. Wat restte was het realiseren van de kas eromheen met installaties. In verband met de toplocatie moest het geheel er ook nog geweldig uitzien. Het resultaat was een vijf hectare grote, volledig geautomatiseerde potplantenkwekerij in Maasland.

Het bijbehorende kantoor grijpt terug naar de oudheid. Het timpaan en de colonnade zorgen voor een monumentale ingang. De twee delen van het kantoor zijn verschillend gematerialiseerd zodat het entreegebied extra wordt benadrukt. De bedrijfshal is qua materiaal en architectuur gedeeltelijk hetzelfde behandeld als het kantoor, zodat deze geleidelijk in het geheel overloopt.

Deze diashow vereist JavaScript.