Beekenkamp Plants (AB), Opkweek

Locatie Nederland, Westland
Teelt Productie van uitgangsmateriaal voor groenten en potplanten (locatie AB)
Kas 50.000 m2 productiekassen
Hal 10.000 m2 bedrijfshal
WKK 3,4 MW-e in 2007
Advisering 2003-2005;
ontwerp, vergunningen, bestekken, aanbesteding, projectbegeleiding
Start bouw 2004
Start teelt 2004

Beekenkamp Plants, Opkweek groente- en sierteeltgewassen

Nieuwbouw en uitbreiding
De input van VEK Adviesgroep omvatte in dit project de complete begeleiding van de uitbreiding en vernieuwing van de plantenkwekerij van uitgangsmateriaal voor groenteplanten en pot- en perkplanten. Het renoveren en uitbreiden van het kassencomplex had onder andere gevolgen voor de milieuvergunning die geactualiseerd moest worden aan de nieuwe situatie. Ook de bestaande kantoren werden uitgebreid. VEK was verantwoordelijk voor de supervisie tot oplevering, inclusief planning, ontwerp, engineering, bestekfase en aanbesteding.

Fase 1 en 2 betroffen de nieuwbouw van 50.000 m2 kas, inclusief technische ruimtes en een bedrijfshal van 10.000 m2, fase 3 omvatte een uitbreiding van 15.000 m2. Verder omvatte het project een WKK van 3,4 MW-e.

Deze diashow vereist JavaScript.