Thanet Earth, Kent, VK

Locatie Verenigd Koninkrijk, Kent
Regio Monkton
Oude situatie 60 ha agrarisch gebied
Nieuwe situatie ca. 60 ha nieuw glastuinbouwgebied met distributiecentrum
Advisering 2005-2007;
haalbaarheidsstudie, ontwerp, advisering m.b.t. energie-infrastructuur

Thanet Earth, Kent, Engeland

De Nederlandse klant wilde een grootschalig glastuinbouwcomplex in het zuidwesten van Engeland (Isle of Thanet) realiseren in samenwerking met een lokale landeigenaar (Robert Montgomery Ltd.). De locatie had een oppervlakte van ca. 60 ha en het klimaat was geschikt voor de teelt onder glas. Het betreffende perceel was enigszins glooiend en had een kalkhoudende bodem. Het werd voorheen gebruikt voor de teelt van diverse koolsoorten. In nauwe samenwerking met de Planning Counsel heeft VEK een vergunning aangevraagd om kassen te kunnen realiseren op dit perceel. Medio 2006 werd met de bouw van de kassen gestart.
Gebaseerd op het businessplan is de Engelse handelsmaatschappij Fresca bij het project betrokken en zijn Nederlandse kwekers gevonden om zich in Engeland te vestigen.

www.thanetearth.com

Bekijk het project op Google Maps

Deze diashow vereist JavaScript.