Looije Tomaten Burgerveen, Tomaten

Locatie Nederland, Rijsenhout/Burgerveen
Teelt Honingtomaten
Kas 90.393 m2 kassen (2011)
Hal 4.670 m2 corridor & technische ruimten ca. 1.650 m2 verwerkingsruimte & kantoren/kantine
WKK 1 gasmotor, 4.0 MW-e in 2011
Advisering 2007-2011;
turnkey
Start bouw 2011
Start teelt 2011

Looije Tomaten Burgerveen, Tomaten

VEK verkreeg de opdracht om, samen met de klant, een kwekerij te ontwikkelen met als uitgangspunt dat het bedrijf geheel in overeenstemming moest zijn met de filosofie van de klant. Deze filosofie is gebaseerd op een minimaal gebruik van energie, een gesloten watercirculatiesysteem, een teeltwijze zonder gebruik van pesticiden en op een kosten-efficiënte manier. Het project omvat het ontwikkelen van de projectlocatie, kas, unieke scherminstallatie, lichtinstallatie, een uniek ontwerp van het kantoorgebouw, verwerkingsgebouw met 2 laaddocks, WKK-systeem van 4 MW-e, gesloten watercirculatiesysteem, energieproductie en-levering aan het elektriciteitsnet, het hele jaar door waterberging, high-tech watertechnische ruimte, afscherming van groeilicht, automatisch glasreinigingssysteem.

VEK Adviesgroep begeleidde het hele proces, met inbegrip van planning, ontwerp (architectuur), engineering, aanbesteding en contractfase.

Teelt: Honingtomaten

Bezoek het project in Google Maps

Deze diashow vereist JavaScript.