Businessplan & haalbaarheidsstudie grootschalige glasgroenteteelt Griekenland

Locatie Griekenland
Teelt Trostomaten
Advisering 2008;
Businessplan, haalbaarheidsstudie

Businessplan & haalbaarheidsstudie grootschalige glasgroententeelt Griekenland

Onze Griekse klant had plannen om een kassencomplex in Thessaloniki, Griekenland ontwikkelen. Het projectidee was om trostomaten te produceren in een 9,75 hectare moderne kas. De marktfocus lag op de regionale markt (hoogwaardige segment) in Griekenland en exportmarkten zoals Rusland, Hongarije en Roemenië . Een uniek kenmerk van dit project was het verwarmingssysteem: het afval van houten pallets en oude houten pallets van een houtenpalletfabriek zouden worden gebruikt in een houtgestookte verwarmingsinstallatie van de kas. Een aanzienlijk deel van de vereiste uitrusting (kassen en installaties) zou uit Nederland worden geïmporteerd. Het project zou in 2 fases van elk ca. 5 ha worden gerealiseerd.

De expertise van VEK Adviesgroep werd ingeschakeld om een businessplan met inbegrip van de haalbaarheidsberekeningen op te stellen.

Deze diashow vereist JavaScript.