Businessplan potplanten Duitsland

Locatie Zuid-Duitsland, regio München
Teelt Potplanten
Advisering 1999;
Businessplan

Businessplan potplanten, Duitsland

In 1999 werd VEK ingeschakeld voor de opzet van een businessplan voor een Nederlandse potplantenkwekerij.

Een belangrijk deel van de productie van dit bedrijf werd verkocht in Duitsland, in de regio rond München. In het marketingproces was een belangrijke rol weggelegd voor een Duitse groothandel en een Nederlandse exporteur/transporteur.

Destijds stond het concept van ‘supply chain management’ in de sierteelt in de belangstelling. De kwekerij had plannen om dit concept vorm te geven door het opzetten van een productielocatie in de onmiddellijke nabijheid van de eindgebruiker. Direct voordeel hiervan was een aanzienlijke vermindering van de transportafstanden en zodoende een verbetering van de productkwaliteit.

De bedoeling was om een kassencomplex van ca. 34.000 m2 te realiseren. Initiatiefnemers waren de Nederlandse kwekerij en het Nederlandse transportbedrijf met het kapitaal en de Duitse groothandelspartijen met bepaalde (verkoop) garanties.

Het doel van het businessplan was om inzicht te geven in het totaalplan en een concreet idee te krijgen van de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijf.

Deze diashow vereist JavaScript.